Oproep

Oproep voor foto’s, ideeën, informatie, enz.

 

Wie weet nog wat of heeft nog wat over Rezoord.

We hopen dat er mensen zijn die enthousiast geworden zijn bij het bekijken van deze site, en in hun oude fotoverzameling gaan zoeken naar foto’s om deze beschikbaar te stellen.
En bij het zoeken tussen de oude foto’s komen er dikwijls vanzelf leuke verhalen van vroeger naar boven, het zou leuk zijn om die ook op te schrijven door te geven voor op de website.

Waar zijn we naar opzoek, bijv. foto’s van het kerkje in het Zwaantje, de Westzijkerk op het terein van Bestebreurtje, foto’s van het Melkhuisje en het verhaal daarbij, foto’s van de oranjefeesten op de feestwei, foto’s van het watergemaal naast het viaduct naar Ambacht, foto’s van het tolhuisje, foto’s van het vlas, foto’s van het Volksbelang en het verhaal erbij, Foto’s en verhalen van achteraan de Mauritsweg van vroeger waar het plantsoentje was en de speeltuin naast de oprit van het viaduct naar Ridderkerk, foto’s van het volkstuinen complex zowel van de Waalweg als aan de Mauritsweg. Kortom oude foto’s en leuke verhaaltjes over en van Rezoord.

Wij willen ook graag wat meer weten over de Pijpeben aan de Waaldijk (Ouwendijk), hoe of waardoor zijn die huisjes aan deze naam gekomen.

Hetzelfde willen we graag weten over de Kikker de vroegere Kerksteeg nu Rijksstraatweg, ook hiervan willen we weten waarom werd de voormalige Kerksteeg de Kikker genoemd.

Aan de Ouwendijk (Waaldijk) had je de Naant, dat waren vlasschuren van, van Nes. Wij willen graag weten wat de naam de Naant inhoud.

Als er mensen zijn die ideeën hebben voor op de site geef ze door en we kijken of het te realiseren is.

U krijgt u foto’s altijd weer onbeschadigd terug.

Ook oude ansichtkaarten van Rijsoord en van de Tram in Rijsoord zijn welkom.

Voor tips, ideeën, reacties, foto’s mailen naar: mail@rijsoord.nlRezoordse kraai